Glutensiz tatlı kurabiye
MALZEMELER
250 gr margarin veya tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 ½ su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Pudra şekeri, yumurta, margarin ve sıvıyağı karıştırın.
Ardından mısır nişastası, un ve kabartma tozunu katıp
yoğurun.
Hamuru ikiye bölüp, yarısına kakao ekleyerek yoğurun.
Dilediğiniz gibi şekil vererek tepsilere dizin.
180 derece fırında (alt+üst ayarında) hafif pembeleşinceye
kadar pişirin.
Süslemek için Nutella’yı benmari usulü eritin. Kurabiyelerinizi
çikolataya batırıp fındık veya Hindistan ceviziyle süsleyin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder