26 Eylül 2016 Pazartesi

Glutensiz tatlı kurabiye



MALZEMELER

250 gr margarin veya tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 ½ su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI

Pudra şekeri, yumurta, margarin ve sıvıyağı karıştırın.
Ardından mısır nişastası, un ve kabartma tozunu katıp yoğurun.
Hamuru ikiye bölüp, yarısına kakao ekleyerek yoğurun.
Dilediğiniz gibi şekil vererek tepsilere dizin.
180 derece fırında (alt+üst ayarında) hafif pembeleşinceye kadar pişirin.



Süslemek için Nutella’yı benmari usulü eritin. Kurabiyelerinizi çikolataya batırıp fındık veya Hindistan ceviziyle süsleyin.


Afiyet olsun.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder