17 Ekim 2016 Pazartesi

Glutensiz *Nutellalı* Cheesecake


MALZEMELER

2 paket Eti Pronot glutensiz bebek bisküvisi
3 yumurta
2 yemek kaşığı un (gnk)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
250 gr labne
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı Nutella

Sosu için:
1 paket çiğ krema
2 yemek kaşığı Nutella



HAZIRLANIŞI
Önce bisküvileri rondodan geçirin.
Eritilmiş tereyağı ile bisküviyi iyice karıştırın.
Sonra kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın ve kalıbı buzdolabına koyun.
Şeker ve yumurtayı mikserden geçirin.
Karışıma süzme yoğurt, labne, un ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
Buzdolabından çıkardığımız kalıba karışımın yarısını dökün.
Karışımın kalan yarısına 2 yemek kaşığı Nutella ekleyip homojen hale gelinceye kadar çırpın.
Bu son karışımı kalıbın üzerine dikkatlice yayın.
Önceden ısıtılmış fırında, 160 derecede 50 dakika pişirin.
Sosu için çiğ kremayı eritin.
Üzerine 2 yemek kaşığı Nutella ekleyerek karıştırın.
Fırını kapattıktan sonra fırının kapağını hemen açmayın. Küçük bir aralık bırakacak şekilde tutun, araya bir tahta kaşık koyun mesela :)
Bu şekilde ağır ağır soğuması gerekiyor. Yaklaşık 40-50 dk bu şekilde kalsın.
Soğuyan kekin üzerine yine soğuyan sosu ekleyin.
Cheesecake’i bu şekilde bir gün buzdolabında bekletin.
Ertesi gün aynı saatte glütensiz Nutellalı cheesecake damağınızın hizmetinde :)




Afiyet olsun.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder