Glutensiz *Nutellalı* Cheesecake
MALZEMELER
2 paket Eti Pronot glutensiz bebek bisküvisi
3 yumurta
2 yemek kaşığı un (gnk)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
250 gr labne
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı Nutella
Sosu için:
1 paket çiğ krema
2 yemek kaşığı Nutella
HAZIRLANIŞI
Önce bisküvileri rondodan geçirin.
Eritilmiş tereyağı ile bisküviyi iyice karıştırın.
Sonra kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın
ve kalıbı buzdolabına koyun.
Şeker ve yumurtayı mikserden geçirin.
Karışıma süzme yoğurt, labne, un ve vanilyayı ekleyip iyice
çırpın.
Buzdolabından çıkardığımız kalıba karışımın yarısını dökün.
Karışımın kalan yarısına 2 yemek kaşığı Nutella ekleyip
homojen hale gelinceye kadar çırpın.
Bu son karışımı kalıbın üzerine dikkatlice yayın.
Önceden ısıtılmış fırında, 160 derecede 50 dakika pişirin.
Sosu için çiğ kremayı eritin.
Üzerine 2 yemek kaşığı Nutella ekleyerek karıştırın.
Fırını kapattıktan sonra fırının kapağını hemen açmayın. Küçük
bir aralık bırakacak şekilde tutun, araya bir tahta kaşık koyun mesela :)
Bu şekilde ağır ağır soğuması gerekiyor. Yaklaşık 40-50 dk
bu şekilde kalsın.
Soğuyan kekin üzerine yine soğuyan sosu ekleyin.
Cheesecake’i bu şekilde bir gün buzdolabında bekletin.
Ertesi gün aynı saatte glütensiz Nutellalı cheesecake
damağınızın hizmetinde :)
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder