26 Eylül 2016 Pazartesi

Glutensiz kolay top niyokki


MALZEMELER

2 patates
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un (Gnk)

Üzeri için:
Yoğurt
Tereyağı
Toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

2 patatesi dilimleyip haşlayın.
Haşlanmış patatesleri üstünkörü ezin.
1 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve tuz ekleyip yoğurun.
Karışımdan minik top şekilleri oluşturun.
Ardından kaynamış suya tuz ve zeytinyağı ekleyerek yaklaşık 10-15 dakika haşlayın.
Topları servis ederken üzerine yoğurt ve isteğe göre uygun gördünüz bir kıymalı harç dökün.
Tereyağını eritin ve toz kırmızı biber ekleyin.
Son olarak bu sosu da üzerine ilave edin.

Afiyet olsun.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder