Glutensiz kolay top niyokki
MALZEMELER
2 patates
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un (Gnk)
Üzeri için:
Yoğurt
Tereyağı
Toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
2 patatesi dilimleyip haşlayın.
Haşlanmış patatesleri üstünkörü ezin.
1 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve tuz ekleyip yoğurun.
Karışımdan minik top şekilleri oluşturun.
Ardından kaynamış suya tuz ve zeytinyağı ekleyerek yaklaşık
10-15 dakika haşlayın.
Topları servis ederken üzerine yoğurt ve isteğe göre uygun
gördünüz bir kıymalı harç dökün.
Tereyağını eritin ve toz kırmızı biber ekleyin.
Son olarak bu sosu da üzerine ilave edin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder