Glutensiz mercimek köftesi
MALZEMELER
1 su bardağı mercimek
2 çay bardağı mısır bulguru
2 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber
Limon
İsteğe göre: Maydanoz, yeşil soğan, taze nane
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı mercimeği iyice haşlayın.
Üzerine, ocağın altını kapatmadan, 2 çay bardağı mısır
bulguru ekleyip karıştırın.
İyice suyunu çekmesini bekleyin, tuz ekleyin ve ocağı
kapatın.
Ayrı bir tavada soğanları, salça ve baharatları ekleyerek
kavurun.
Kavurduğunuz malzemeleri mercimekli harca katıp iyice
karıştırın. (Oğlumun yeşillikle pek arası olmadığından bir kısmını sade
yaptım.)
Elinizi biraz yağlayarak harçtan köftelerinizi oluşturun.
Daha sonra isteğe göre yeşillikleri katıp şekil
verebilirsiniz.
Limonla servis edin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder