29 Eylül 2016 Perşembe

Glutensiz mercimek köftesi



MALZEMELER

1 su bardağı mercimek
2 çay bardağı mısır bulguru
2 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber
Limon
İsteğe göre: Maydanoz, yeşil soğan, taze nane



HAZIRLANIŞI

1 su bardağı mercimeği iyice haşlayın.
Üzerine, ocağın altını kapatmadan, 2 çay bardağı mısır bulguru ekleyip karıştırın.
İyice suyunu çekmesini bekleyin, tuz ekleyin ve ocağı kapatın.
Ayrı bir tavada soğanları, salça ve baharatları ekleyerek kavurun.
Kavurduğunuz malzemeleri mercimekli harca katıp iyice karıştırın. (Oğlumun yeşillikle pek arası olmadığından bir kısmını sade yaptım.)
Elinizi biraz yağlayarak harçtan köftelerinizi oluşturun.
Daha sonra isteğe göre yeşillikleri katıp şekil verebilirsiniz.
Limonla servis edin.


Afiyet olsun.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder