11 Ekim 2016 Salı

Glutensiz su böreği



MALZEMELER

3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Un (gnk)
Tereyağı

İçharcı için:
Peynir
Maydanoz


HAZIRLANIŞI

3 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı su ve aldığı kadar “gnk” unu yumuşak bir hamur elde etmek üzere karıştırın.

Hazırladığınız hamuru beşe bölerek toplar haline getirin. Bu beş hamur topunu en az yarım saat dinlendirin.

Yuvarlak borcam boyutunda yufkalarımızı açıyoruz. Glutensiz hamuru açmak ilk başta zor gelebilir, çok fazla dikkat gerekiyor. Yufkaların boyutları ve şekilleri isteğinize uygun olmazsa üzülmeyin. Yuvarlak şekli vermek için borcamdan faydalanabilirsiniz.

Yağladığımız borcama ilk yufkayı haşlamadan yerleştiriyoruz.

Yufkaların arasına eritilmiş tereyağı sürüyoruz.

Diğer yufkaları önce kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp soğuk su dolu kabımızda yıkıyoruz ve diğer yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.

Aynı işlemi diğer yufkalara da uyguluyoruz. Orta kata peynirli harcımızı koyuyoruz. En üst kata yine eritilmiş tereyağı sürüyoruz.

200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

---
GLUTENSİZ MOLA'yı takip edin:

www.facebook.com/glutensizmola
www.instagram.com/glutensizmola/
glutensizmola.blogspot.com
---

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder