23 Ekim 2016 Pazar

Glutensiz tavuklu dürüm


Glutensiz tavuklu dürüm, size mutluluk verecek hızlı ve harika bir tarif. Tadını çıkarın :)


Glutensiz tavuklu dürüm

MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü
1 soğan
1 adet al biber
2 adet çarliston biber
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Limon
Zerdeçal
Kırmızı toz biber
Kekik
1 yemek kaşığı çiğ krema

Dürüm için:
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un (gnk)
1 çay kaşığı kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü, soğan ve biberler ile sarımsağı ince ve kısa boylarda doğrayın.
Dürümü hazırlamak için süt, un ve kabartma tozunu belirtilen miktarlarda biraraya getirerek mikserden geçirin.
Doğradınız tavuk göğsünü tavaya atın, üzerine zeytinyağı ilave edin.
Tavuk göğsünü biraz kavurduktan sonra diğer malzemeleri tavaya atın ve tuz ilave ettikten sonra tavanın kapağını kapatın.
Biraz piştikten sonra limon ve diğer baharatları ekleyin ve bir süre daha pişirin.
Ardından bir kaşık çiğ krema ekleyin ve karıştırın.
Dürümün içi pişerken diğer yandan dürümü hazırlayın.
Bunun için mikserden geçirdiğiniz karışımı hafifçe yağladığınız tavaya dökün ve titiz bir şekilde pişirin.
Sonrası malum: Enfes malzemeyi şahane dürümünüze sarın ve afiyetle yiyin :)


Afiyet olsun.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder